Ledrapport 20220318

Djuphån

Djuphån

 

Sammanfattning av ledstatus
Fortfarande fint skoterföre och bra leder. Nästan alla leder sladdade under veckan. Det börjar dock bli barfläckar där solen ligger på hela dagarna. Framförallt på låga höjdmeter, på höjderna är det inga problem. Bäckar och källhål börjar tina fram, så var uppmärksam. Väldigt hårda leder på förmiddagar, isrivare rekommenderas.
Det stora problemet just nu är leden från Älvros mot Björnåsdammen. Plogade vägar och avverkningar gör vanliga leden svårframkomlig. En omdragning via Andåsen finns men även den går delvis på en väg som börjar bli bar. Det är inte heller sladdat här efter Björnåsträffen eftersom vi inte kan köra med skoter och sladd dit pga barmark. Tanken är att efter helgen skall sladdar köras till Andåsen med släpvagn för att kunna sladda upp till Björnåsdammen/Linsjön. Kommer man från Målingen/Ängersjö och ska vidare mot Björnåsdammen/Vemdalen rekommenderar vi att man kör via Regnsjön och Sveg istället.
Vi fortsätter sladda efter behov men förmodligen kommer det inte bli lika ofta framöver. Dels är lederna hårda och håller mycket bra och så vill vi inte röra för mycket i snön där det börjar bli tunt så det tinar ännu fortare.
Passa på att ut och njuta, man vet aldrig hur länge det varar.
Massor av bilder från vinterns ledarbete finns i bildgalleriet.
Huvudsponsorer
Motor och Vildmarksfritid AB
Ljungbergs Motor
Sponsorer
Salab
mtb
svegs camping
Holmen
harjeans_logo
svensson-stensprackning
JoJons
circle-k
Hermanssons Färg och Måleri
nacksving
bgs-ror
klimatservice
Mobergs Glas
skogspraktikern
alltiallo
ajs
sjovolds