admin

Vindskyddet på Skoterholmen nedbrunnet

Vindskyddsbrand i Hundsjön

Så har det då hänt för tredje gången att Svegsbygdens Skoterklubbs vindskydd vid Hundsjön bränts ner. Det var glada miner när vi i juli månad 2012 kunde bygga det tredje vindskyddet på Skoterholmen i Hundsjön. Inte lika roligt när vi blir uppringda på söndag mogron och får höra att nu har vindskyddet vid Hundsjön återigen brunnit ner. Man blir ledsen, förbannad och besviken. Och undrar, varför håller vi på?  Det här var det sista vindskyddet vid Hundsjön i Skoterklubbens regi, förlusten beräknas i pengar vara ca: 20000kr. Nu blir det inte något nytt. Tråkigt! Tur i oturen att branden skett på en ö så att den inte spridit sig, hela vindskyddet och all markvegetation är uppbrunnet, så det var ingen liten brasa. Markägaren Holmen har under måndagen varit på plats och vattendränkt marken. Men som sagt så himla tråkigt och onödigt.

SANYO DIGITAL CAMERA

SANY0211

Årsmöte

A7BD1C25-CA3E-414D-8226-D18C6E01E940

Årsmöte Tisdag 21/5 kl. 18,30. Äggens Bystuga.

Varning

68714D2B-D55D-4A3D-8DF9-3329D40EEF4E

 

Nu börjar isarna bli dåliga på en del sjöar så vi börjar plocka in skyltar och pinnar. Åker man upp några höjdmeter är det fortsatt fint skoterföre.

Björnåsträffen

SANYO DIGITAL CAMERA

SANYO DIGITAL CAMERA

SANYO DIGITAL CAMERA

Björnåsträffen 2019 visade sig bli uppskattat.
Vi kunde räkna in drygt tvåhundra skotrar.
Strålande sol hela dagen och några plus grader, den hårda vind man varnade för blåste bort, och alla närvarande lyste ikapp med solen.
Vad vi får tänka på till nästa gång är att komplettera hamburgeriet med ytterligare en grill.
Köerna för att få sig en hamburgare kunde ibland tyvärr vara onödigt lång. Men detta är angenäma problem, kul att så många ville komma.
Något som alltid är uppskattat är godisregnet för de yngre.
För barnen hade det också ordnats en skattjakt där det gällde att gräva fram numrerade bollar
ur snön, som sedan kunde bytas mot priser med motsvarande nummer.
Ett dignande prisbord gjorde att lotterna tog slut nästan omgående, och många hann inte köpa lotter, det får vi också tänka på till nästa år.

En bidragande anledning till att så många kom till Björnåsträffen i år kan säkert vara att våra
lokala skoterhandlare SALAB, Linsell Skoter & Motor, Samt Ljungbergs Motor AB fanns på plats.
Här kunde hugade spekulanter prata skoter med säljare,och det fanns möjlighet att provköra.
Vilken höjdare att vid Björnåsdammen få möjlighet att se och provköra några av 2020 års modeller.
Att vara först i Härjedalen, ja kanske tom. i Sverige om den förmånen ska vi suga på länge.
Vid Björnåsen finns möjlighet att provköra på led, i terräng och i meterdjup snö.
Till alla som kom hälsar vi er välkomna tillbaka åter nästa år.
Svegsbygdens skoterklubb hoppas få se våra skoterhandlare här även nästa år.

Tack även till dagens sponsorer: AB Karl Hedin, Arcelor Mittal, Bohlins Taxi, Circle K, Däckab, Ica Supermarket Sveg, Härjedalens Legosvets AB, Härjedalens Telemarketing, Linsells Skoter & Motor, Ljungbergs Motor, OKQ8, Pizzeria Knuten, RMA Service, Salab, Swedbank.

Ett stort tack till alla!

Fler bilder finns i bildgalleriet.

Senaste info om morgondagen

BC26E1FE-4B77-414D-B39E-2ECBB18E8BC9

Sista info inför morgondagens Björnåsträffen. Under veckan och senast idag har pistmaskinen med sladd kört till Björnåsdammen för att få till fina leder.  Även hela rundan Knätten-Enskäla-Björnåsdammen har körts. Vi också påbörjat utprovningen av en ”manchester” spårare som vi har tillverkat och monterat på storsladden, spåren påskyndar återfrysningen av leden. Nu är det också klart att det kommer finnas Lynx, Ski-Doo och Polaris för provkörning. Det kommer även att finnas 2020 modeller på plats. De släpptes då sent som förra veckan så det är helt fantastiskt att vi kan få provköra dem imorgon, tack till Ljungbergs Motor, Linsells Skoter & Motor och Salab. I övrigt som tidigare sagt hamburgare, servering, godisregn/ skattjakt för barnen, lotteri med jättemånga fina priser och strålande sol har utlovats. Tänk på att swish funkar dåligt i Björnåsen  så ta med kontanter. Tyvärr har vår underhållning blivit sjuk  så den är inställd om inte någon annan vill spela/ sjunga lite. Vi ses imorgon. Missa inte detta, det kommer bli en kanondag. Kl 11,00 kör vi igång.

Missa inte detta

D47624AC-7B0A-479D-9F11-7BD2392D587F

Nu är det nära ! Kanonväder är utlovat och lederna håller på att finslipas för att vara i toppskick. 2 dagar kvar till Björnåsträffen på Lördag. Provkörning/ demo av skotrar från Ljungbergs motor, Salab och Linsells Skoter & motor (det ryktas om 2020 modeller!), underhållning av Pedersen/Nilsson, godisregn, skattjakt, lotteri, hamburgare, servering och så en massa skotergemenskap såklart

Tänk på att det är dålig mobiltäckning för swish vid Björnåsen, ta med kontanter.
Sitt inte hemma, ut och njut av det fantastiska vädret och skoterföret vi har just nu. Kl. 11 på Lördag kör vi igång. Välkommen!

Viktig info

A7BD1C25-CA3E-414D-8226-D18C6E01E940

En liten upplysning.

Kommande helg 22-23-24 mars är det skidskytte vid Svegs skidstadion. Det betyder att en hel del tävlande och publik  kommer att gående korsa skoterleden från den nya parkeringen och upp mot skjutvallen. Fotgängare har alltid företräde även om det är en skoterled. Visa att vi kan samsas i terrängen. Ta det försiktigt och visa hänsyn.

 

 

 

Nu är det nära

FEAEA132-6965-4BB9-BD25-F19D3A0022FA

Nu är det bara 6 dagar kvar till Björnåsträffen på Lördag. Nu håller vi tummarna för att det blir lika fint väder som det var den här Lördagen. Provkörning/ demo av skotrar från Ljungbergs motor och Linsells skoter & motor, underhållning av Pedersen/Nilsson, godisregn, skattjakt, lotteri, hamburgare, servering och så en massa skotergemenskap såklart. Tänk på att det är dålig mobiltäckning för swish vid Björnåsen, ta med kontanter.

Nu ska vi göra kanonleder av all snö som kommit idag.

Björnåsträffen

D47624AC-7B0A-479D-9F11-7BD2392D587F

Välkommen till Björnåsträffen Lördag 23/3. Demo/ provkörning, underhållning, skattjakt/godisregn för barnen, hamburgare, servering, lotteri. Mer info kommer…

Viktig info

A3B8F098-DCA0-4B2C-B200-3D00A895B52B

 

Det har kommit till vår kännedom att det inte går att tanka bensin på Preem i Sveg.
Måste man tanka i anslutning till skoterled kan man tanka i Lillhärdal, Linsell eller Älvros.
Felsökning pågår hälsar man från Preem.
Det här är en situation som inte Svegsbygdens skoterklubb kan råda över.
Återkommer så snart vi vet mera.

Huvudsponsorer
Motor och Vildmarksfritid AB
Kämpedal entreprenad
Ljungbergs Motor
Sponsorer
Salab
Reaxcer
Härjedalens Svets Teknik AB
Holmen
harjeans_logo
JoJons
Hermanssons Färg och Måleri
Mobergs Glas