admin

Svedea ger enkla tips inför skotersäsongen

 

snoskoter_low

När skotersäsongen äntligen knackar på dörren är det lätt att bara tanka upp och ge sig ut i friheten. Men skotern har faktiskt stått stilla sedan senvåren och mycket kan ha hänt under den tiden. Därför tänkte vi tipsa lite om hur du startar din säsong på rätt sätt. Surfa in på Svedea och läs mer: https://www.svedea.se/snoskoterforsakring/tips-infor-skotersasongen?utm_source=nyhetsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=snoskoter_nov&utm_term=arshjul

Barmarksarbete

b97cbb89-f1d2-42d1-893f-19b258acda0e

Mera underhåll av broar. Nu har även bron över Målgaån fått lite reparation. Nu är det även dags att betala in led/ medlemsavgift för kommande säsong.

Mötesdax

IMG_8711

Nästa möte tisdag 3/11 18,30 Äggens bystuga. Fika. Välkommen!

Skoterns Dag

IMG_8615

Nu på lördag är är det Skoterns Dag och vi är på plats hos Ljungbergs Motor. Vi visar upp delar av vår maskinpark och snackar skoter. Det går även att köpa ledkort och kartor. Och som vanligt bjuder vi på våfflor såklart!

Hjälp till att påverka Telia!

FEAEA132-6965-4BB9-BD25-F19D3A0022FA

Hej skoteråkare och alla andra friluftare!

Som alla vet är det mycket dålig mobiltäckning i området väster om Bäverrönningen förbi Björnåsen mot Vemdalsskalet.

Vid kontakter med Telia under åren så har det inte blivit bättre täckning.

Svegsbygdens skoterklubb vill gärna ha hjälp från alla som vistas i området sommar som vinter gäster, medlemmar i andra skoterklubbar är naturligtvis också välkomna att ge synpunkter, även de jaktlag som jagar i området och kanske någon av alla bärplockare som kanske kan behöva komma i kontakt med omvärlden kan skriva synpunkter om den dåliga mobiltäckningen.

Svar från Telia:

Ärende: CS4963653

”Gå in på https://telia.se/tackning och lämna synpunkter, ju fler synpunkter desto bättre. Jag kan inte se att någon åtgärd utförts och inga antenner på den masten ni nämner har justerats. Beslut togs förmodligen att då ingen bor i området så ändrades inte heller antennerna för att täcka upp området, även fast det befinner sig många personer i området både i stort sett året om.”

”Förklara gärna kort varför täckningen i området behöver justeras, eftersom det inte ser ut att bo några människor där är det bra för våra nätplanerare att förstå varför synpunkter på områdets täckning inkommer.

Jag har även skickad in en synpunkt från vår sida, men mer än så kan vi dessvärre inte göra utan det bästa är att skicka in så många synpunkter som ni har möjlighet till. Om alla i skoterklubben skickar in så borde det bli ett helt gäng synpunkter.

 

Ärendet avslutas automatiskt om 5 arbetsdagar.

*Hälsningar,*

*Telia*”

 

Svegsbygdens skoterklubb

Initiativtagare

 

Är du den vi söker ?

719AB186-332D-491F-8B46-440FE48CC2E3

Vi vill starta en aktivitetsgrupp och söker personer som har tips och idéer på vad vi i klubben tillsammans kan anordna.
Tips både från er på andra orter, vad ni gör och har gjort samt tips av er här i Svegsområdet, vad önskar ni eller tror skulle vara roligt.
Är det just dig vi söker?
Är du en inspiratör och igångsättare med mycket idéer?
Tanken är att vi är flera som hjälps åt, med det vi själva anser vi har tid med och tycker är kul.
Klubben drivs ideellt och vi alla behövs.
Vill du hjälpa till eller har några frågor, kontakta: Melving 070-2956340, Carola 0707–977396 eller Thomas 070–5759531.
Ses snart på lederna

Mötesdax

 

IMG_8708
Månadsmöte tisdag 6/10 18,30 Äggens bystuga. Välkommen !

Ny säsong nya möjligheter

IMG_8615

Betalningsinfo säsongen 2020/2021
Ledavgiften inklusive familjemedlemskap i Svegsbygdens skoterklubb är 700 kr per skoter.
Medlemskap 200 kr per familj, inkluderar familjemedlemmar boende på samma adress.
Om familj använder flera skotrar är ledavgiften för övriga skotrar 400 kr per skoter.
Dagkort 150kr, veckokort 400kr.
Veteranskoter (30 år gammal) gratis ledbevis efter man betalat in medlemsavgift. Kontakta klubben för info.
Köp skoterledskarta för Nordic Area, täcker delar av Härjedalen, Dalarna och Hälsingland. Kartan kostar 200 kronor och finns att köpa hos skoterhandlare och mackar i Sveg. Kan även beställas från skoterklubben och priset blir då 230 kronor inklusive porto.
Betalning sker till bankgiro 5041-3111 eller Swisha nummer 123 616 2135 och glöm inte att ange namn, adress och gärna mailadress samt vad betalningen avser.
Medlemskort, ledbevis och kartor översändes efter mottagen betalning. Montera ledbevisen väl synliga framtill på skotern.
Svegsbygdens Skoterklubb erbjuder 35 mil skoterled som också ingår i Nordic Areas 300 mil skoterled. Vi har för avsikt att preparera lederna regelbundet under hela vintern. Det finns arbetslag i Sveg och byarna runt omkring som sköter detta, hör av dig om du vill hjälpa till. Klubben har även ett antal raststugor och vindskydd med ved som medlemmar fritt kan utnyttja.
Våra leder är BETALLEDER inom Nordic Area systemet, vilket innebär att det inte är tillåtet att köra snöskoter på våra leder utan betald ledavgift. Ledavgiften går oavkortat till ledunderhåll.
Till en ringa kostnad kan ni med gott samvete utnyttja våra skoterleder, vindskydd och stugor.
Klubben vill framföra ett stort tack till de markägare som upplåter mark till våra skoterleder.
Följ oss på vår hemsida www.svegsbygdenssk.se och Facebook/ Instagram för information och ledstatus under säsongen. Vi har som mål att kunna arrangera Björnåsträffen under säsongen.
Vi ser fram mot en riktigt bra vinter så ses vi på lederna

Årsmöte

IMG_8763

Årsmöte onsdag 9/9 kl. 18.00 Äggens bystuga. Direkt efter årsmötet kör vi vanligt månadsmöte. Det är mycket som ska göras innan snön kommer
Välkommen!

Tack Länsförsäkringar

DF0F53B4-BAAA-4CFB-B1F7-1FE23B630D8B

Tack Länsförsäkringar för bidraget på 10000kr från föreningshjälpen. www.lansforsakringar.se

 

Huvudsponsorer
Motor och Vildmarksfritid AB
Woxlins design
Ljungbergs Motor
Sponsorer
Salab
Reaxcer
svegs camping
Holmen
harjeans_logo
JoJons
Hermanssons Färg och Måleri
Mobergs Glas